dinsdag 6 december 2011

Dat viel tegen...

Ik ben twee weken vrij geweest en gisterochtend weer begonnen. Veel rotzooi in de vakken dus de stofzuiger moest hard werken. Misschien komt het door de zondagopenstelling ? Er is dan geen KM aanwezig. Deze week weer minder uren.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Theo,

Wij hebben ook geen KM op Zondag.
Ik hoor dan vaak van de collegas dat het Maandags een rotzooitje in de kantine is. Dat merk ik toch al dat er eigenlijk controle controle en nog eens controle moet zijn.

Zeker voor sommige (Jonge) collegas die niks in de vaatwasser zetten. Grote favoriet is ook de deksel van de vuilnisbak eraf. Zo kan er nog wat bij. Steeds hoger dat ik de zak er niet meer uit krijg.

We storten ook maar de vuilniszakken zo maar neer. Ook dient mijn kar regelmatig als opslag plaats van allerlei handen zaken. Staan opeens onder op je kar.

Jammer is dat. Er komt nu weer een drukke tijd dus je merkt het des te eerder. Je moet het bijhouden en nog eens bijhouden en aanspreken wil ook wel goed werken.

Ook wat betreft de klanten die zetten tasjes met flessen/glas neer naast de statiegeldautomaat.
Telkens verbaasd ik me erover dat er een vuilnisbak staAT maar ze liever de dozenhok gebruiken.

Daar vind je ook van alles behalve geld wat ik dan weer graag wil haha.

Het werk is veelzijdig, zelfstandig en je bent meer vrij dan andere afdelingen.

Maar het grote nadeel is soms de mentaliteit van sommige collegas en sommige klanten. En dan telkens de rotzooi op te ruimen die niet nodig is.

Net als het koffieapparaat waar dan defect opstaan. Tegenwoordig haal ik de bekertjes meteen maar weg. Anders zijn er nog mensen die menen dat defect niet voor hun defect is.

groeten een collega

Desiree zei

Hallo mede KM-ers.
Even een praktische vraag betreft de diepvrieskasten. Is er een manier om helemaal onder de roosters te komen?
Ik heb het al geprobeerd met de stofzuiger en met m'n handen/een doekje, maar niks past er tussen...

Johnson heeft ons weer een bezoekje gebracht, 93%. Opmerkingspunt was de stroken achter de oplegplaten en (ja, daarom mijn vraag) de diepvries.

Theo zei

Hoi desiree,

de enige (?) manier is om de bodemplaat te demonteren. Dit geldt zowel voor de kasten als de kisten. Het is echter niet aan te raden (niet toegestaan?) omdat dat gevaarlijk kan zijn. Bedrading, motor en ventilator zitten daar dus als je je vingers heel wilt houden zou ik er niet aankomen.
Vorig jaar is er een werkgroep geweest die allerlei aspecten betreffende de diepvries (vullen, presentatie, schoon e.d.) onder de loep heeft genomen maar ik weet niet of daar iets concreets uit voortgekomen is. Helaas wordt je haccp-resultaat (wederom) bepaald door iets waar je geen directe invloed op hebt.

Desiree zei

Balen is dat.. Helemaal omdat de "bodembak" zelf wel goed schoon gehouden wordt. Alleen onder dat *piep* rooster is gewoon niet te komen.
Bedankt voor je reactie in ieder geval, Theo. :)