vrijdag 11 februari 2011

AH in Belgie

Albert Heijn wil een grote speler worden onder de Belgische supermarktketens. Het concern mikt op termijn op 200 vestigingen bij de zuiderburen. Corné Mulders, manager van Albert Heijn België, heeft dat vrijdag gezegd in de Vlaamse krant De Standaard.
Volgende maand opent Albert Heijn in Brasschaat, bij Antwerpen, zijn eerste Belgische supermarkt. Maar het is zeker niet de bedoeling het daarbij te laten, zegt Mulders, ,,We gaan voor substantiële groei en zullen elke kans die zich voordoet - in eigen beheer of via franchising - grijpen.''
Volgens Mulders zal Albert Heijn wel wat typische Belgische producten in de schappen leggen, maar wil het bedrijf verder zo weinig mogelijk veranderen aan zijn succesformule. ,,We gaan zeker niet doen alsof we Belgen zijn, we blijven Nederlanders.'' (Uit : De Pers)

Vorig jaar zijn Diversey Nederland en Diversey Belgie bij mij op bezoek geweest om te kijken hoe bij AH de haccp toegepast wordt. Ze hebben daarbij vooral gekeken naar de verschillen in wetgeving in beide landen en de invloed daarvan op de uit te voeren werkzaamheden. (Zo mag bijv. gehakt bewaard worden bij ten hoogste 2 graden Celsius)
Nederlanders hebben de naam 'proper' te zijn maar de tijd dat wij met borstel en sopje de stoep schoonmaakten is al lang voorbij. Albert Heijn streeft ernaar om, in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een goed voorbeeld te zijn in de buurt en stimuleert aktiviteiten die een veilige en schone buurt nastreven. Misschien kunnen wij daarbij nog iets leren van onze zuiderburen.

Geen opmerkingen: