zaterdag 14 september 2013

Inzoomen op Google Maps

Afgelopen woensdag liepen er een stelletje 'nerds' bij ons door de winkel. Jongemannen met, heel in tegenwoordig, bebaarde wangen en kinnen. In hun hand een smartphone en oordopjes in de oren.
Ze liepen kriskras door de winkel zonder op of om te kijken.
Het waren lui van Google Maps die de lay-out van onze winkel controleerden in Google Maps. Als je ver genoeg inzoomt op GM kun je de straatjes in onze winkel (AHXL Muiden) en een aantal daarbij behorende assortimentsgroepen zien. Verdwalen in onze XL is er dus niet meer bij.

Ik maakte een grapje dat zo'n 'nerd' eigenlijk met een helmpje met camera opnamen moest maken voor Google Streetview. Diezelfde dag kwam ik daarvoor de link tegen. Weliswaar niet voor onze winkel maar bij een grote nieuwe Tesco in Watford, Engeland.

Klik hier voor een virtuele rondgang door deze Tesco Extra.

Je kunt de produkten ook online bestellen, zowel thuis als in de winkel, en in de winkel ophalen of thuis laten bezorgen (Click&Collect). Het assortiment is enorm.

Mooi parketvloertje op de drankenafdeling. Ik ben benieuwd of die bestand is tegen rode wijnvlekken. Opvallend weinig (zeker voor de UK) reclame aan het plafond. Ook weinig beveligingscamera's trouwens.

In ieder geval : The place is huuuuge !

P.S. Lees ook de reviews op Google Maps !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

nou ik weet niet wat ze je wijs hebben gemaakt maar dat klopt niet.

Theo zei

Wat klopt er niet ?