woensdag 13 april 2011

Gefeliciteerd !

Mevr. A. van Veenendaal van filiaal 1333 te Rhenen was 14 april 25 jaar bij AH werkzaam en oud-collega Rob de Ruiter van AH 1066 in Hilversum, weliswaar geen Kwaliteitsmedewerker, is op 5 mei aan de beurt en houdt het ook alweer 25 jaar vol. Beiden gefeliciteerd !

16 opmerkingen:

Marco zei

Hoi Theo,

Heb jij voor mij misschien een idee hoe de schrobmachine (Hefter) niet meer so stinkt tijdens het gebruik en na het schoonmaken van de machine?

Alvast bij voorbaat dank!

Marco
1166

Desiree zei

Wat wij hier wel eens doen is een fles wasverzachter in de vuilwatertank leeg gooien, emmer water erbij en een nachtje laten staan. Werkt ongeveer 2 weken bij ons.

Anoniem zei

`Hè Marco ik ben Theo wel niet maar het zou kunnen liggen aan je watertank van het schoonmaakstation.
daar kunnen zeepresten onderin zitten en dan zou je diversy kunnenraadplegen en vragen om een nieuwe tank of dat zij hem eens reinigen.
en om de stank uit de schoonmaakmachine te krijgen kan je na gebruik de klep open laten door middel van een kratje er tussen te zetten en gebruik in het water ook eens een keer allesreiniger(euroshopper met citroen)daarvan een scheut in de machine doen (niet te veel want het schuimt dan onwijs) en na gebruik goed uitspuiten en zorgen dat de aanslag van vuil aan de binnenkant weg is. Succes en ik hoop dat je hier wat aan hebt bij mij heeft het goed geholpen.Gr. Ruud

Theo zei

Dat jij mij niet bent dat geeft helemaal niet. Ik vind het juist fantastisch dat wij elkaar op deze manier tips geven !

Wat betreft de schrobmachine (zowel de Hefter als de Taski) : regelmatig goed schoonmaken en soms ook heeeeeel erg goed. Dan kun je daarna een nieuw jasje aantrekken want je ziet er niet meer uit. Tanks legen. De binnenkant inspuiten met Total (de groene) en met een schuurspons (het middenstuk van de schuurpads) en gele doekjes zo hard poetsen dat de binnenkant er als nieuw uit ziet. Ook de buitenkant, wissers en afzuigbuizen schoonmaken. Evt. al vullen met schoon water en open wegzetten.

Marco zei

Hallo Desiree,

Nou dat is een goeie tip van je. Heb het meteen uitgebrobeerd en prompt heb ik al minder klachten!

Dus ik ben heeel erg blij met je advies! Thanx!

Groetjes Marco
:-)

Marco zei

Hallo Ruud,

Ik zal ook jouw advies gaan overnemen. Heb je stukje aandachtig doorgelezen en ik denk dat ik er zeker wat aan ga hebben! Thanx!

Voor diegenen die benieuwd zijn naar de afloop hiervan : laat het me even weten via dit forum!

Groetjes Marco

Marco zei

Hey Theo,

Thanx voor je antwoord! Kan ik zeker weer verder mee.

Leuk dat ik ook van andere mensen tips heb gekregen.

En wat je al zei , Theo , zo helpen we elkaar en dat is nou het leuke van dit forum!

Groetjes Marco
:-)

Theo zei

Graag gedaan hoor ;-)

Anoniem zei

beste mede km-ers

Hebben jullie ook al een zandvanger in je schoonmaakstation? ideaal hoor

hans km 1568

Theo zei

Wij hebben die inderdaad, en een vaste zeef met gaatjes. Maar dat is nog geen reden om twee dagen achter elkaar de wasbak vol te gooien met bloemenrotzooi. Ik had aan de kassa tl gevraagd om iemand van VA de troep te laten verwijderen. Toen ik zei dat indien het niet zou gebeuren ik het hen op een presenteerblaadje zou aanbieden werd er gereageerd met :"doe even normaal hee"! Ik doe alleen maar wat mijn VA collega gisteravond deed (en de avond daarvoor, enz. enz.), de troep dumpen op een plek waar het niet thuis hoort.

TL's moeten hun taak eens uitvoeren : de drie C's van Coachen-Controleren-Corrigeren.

Anoniem zei

Hoi Theo,

Kun jij me een tip geven over hoe ik de gootjes bij de zuivelkoeling schoon krijg? Ik zit in een DNAH waar er per meter een rooster zit maar dan komt het volgende probleem. Er onder schoonmaken en wel op een goede en snelle manier zonder dat het tijdrovend en klantontvriendelijk is

groet

Hans KM 1568

Anoniem zei

Theo,

Bedankt voor je antwoord op een gesloten forum.. Het is misschien idd een toegankelijker idee om het zo openbaar te laten. Ik was alleen bang dat je hier dan niet eerlijk je ideeen kon spuien zonder controle van bekende.

Nou ja dat is mijn idee.

Theo bedankt voor je eerlijke verhaal mbt bloemenafval. Het zit me soms hoog dat je als Kwaliteitsteam tegen achtergelaten rotzooi van andere afdelingen aanloopt.

Het werk is best leuk en de zelfstandigheid wordt door mij als zeer prettig ervaren. Maar soms ook een nadeel van een grote winkel dus lekker anoniem je rotzooi kunnen neerzetten door andere afdelingen.

Het begint alleen al bij de kratten met afboekingen. Sommige zijn er niet van doordrongen dat een pak melk in een zakje doorlekt.
Gisteren stond er op mijn werkkar kapot glas in een kartonnentje met plastic erover.

Ik heb het met dezelfde vaart in de afboekingen gedumpt. Net zo makkenlijk maar ik vind het niet prettig. Het zijn kleine ergernissen maar te samen is het soms wel balen.

Ik voel me ook soms een zeur maar ik trek ten strijden dus ik spreek een collega erop aan die servies laat staan op de tafel.

En het water in de emmers van de vlakmop daar trek ik ook mee te strijden. Het probleem is dat wij afstrek van punten hadden van onze Taksi. Kw collegas hadden de Taksi schoongemaakt want dat is de enige schrobmachine waar onze vulploeg mee werkt.

Hij wordt gewoon vuil teruggezeten.
Maar bij ons gaan er punten af mbt J en D controles.

groeten een Collega

Theo zei

Hoi Hans,
ik wou dat wij 1m roosters hadden. De meeste zijn 3m lang.
Wij hebben van plastic oplegplaat stukken geknipt die precies passen tussen de steunen en redelijk diep onder de bodemplaat steken. Eventuele lekkage komt op de plaat, rooster uitnemen en plaat onder heet water schoon boenen. Het rooster zelf en randjes en kiertjes vragen wat meer werk helaas.

Desiree zei

Vandaag had ik een kleine aanvaring met een collega over het opruimen van een kapot gevallen bakje rijstepap. Bij ons is het zo dat de 1e die het vindt, het op moet ruimen. Hoe zit dat bij jullie? Ik meende dat er ook iets over in de KM map staat..

Theo zei

Het principe is 'de vervuiler betaalt', dwz dat degene die iets laat vallen het opruimt. Dit kan natuurlijk niet als het een klant betreft, dan geldt : degene die in het straatje staat te vullen of ziet dat er iets gevallen is. Is het onverantwoord om zo'n persoon het te laten opruimen (bv. olijfolie) dan doe ik het liever zelf. Onverantwoord wil dus niet zeggen onwetend want ik geef ze gewoon een rol papuier en een spuitflacon en vertel ze hoe ze het het beste op kunnen ruimen. Later kom ik weer terug om de spuitflacon op te halen.
De kassa vind ik een ander verhaal want als daar een fles wijn valt verstoord dat het kassaproces als de cassiere gaat opruimen, ze moeten mij echter niet oproepen voor 10cm water of een beetje suiker. Dat gebeurt helaas nog wel. Dan ben ik niet blij en dat laat ik ook merken en dat begrijpen ze dan weer niet. Er is bij heel veel filialen nog geen begrip voor dat wat de KM doet.

Anoniem zei

Beste Collegas,

Wat een herkenning mbt het gevallen en op te ruimen product.
Hier moet ik zeggen dat de tl ers serieus hiermee omgaan. Het gebeurt dus ook vaak dat de vullers het zelf opruimen.

Wel heeft de kassa er een handje van om mij om te roepen. Niks mis mee maar wel als ze met zijn drieeen bv achter de counter staan.

Het niet druk is en de mogenlijkheid er is om het zelf even op te ruimen. Mij stoort het tenminste als ik zaterdags wel eens in mijn eentje loop. En er is weinig te doen bij de kassa.

En ik moet van mijn andere werk af om wat op te ruimen. Terwijl de desbetreffende afdeling handen genoeg heeft om dit te doen.
En het is niet druk.

Dat wordt er moeite gedaan om om te roepen. Ik denk dat dit vaak een stukje makkenlijkheid is.

Want hoever reikt de bedoeling dat ik als kw voor de gevallen potjes bent. Lekt de afprijsbak iets moet ik dat dan uit mezelf opruimen.

Ik neem meestal de situatie als maatstaf. En zeker het personeel die dan met zijn drieeen staat te vullen. Jong vaak en een stukje ontwetenheid.
Genoeg personeel en niet druk is voor mij een factor om er een ergernis van te maken.

En zeker niet we roepen de kw er om want dat is haar/zijn taak.

Als je al weet wat je eigenlijk aan andermans rotzooi opruimt.
In de kantine/gaderobe.
Een wedstrijdje met zakjes suiker en creamer wat in opvallende getaalen op de vloer ligt.
Hebben ze zeker even naar elkaar toegegooit.

fijn weekend