donderdag 25 maart 2010

Stoomreiniger

Drie weken geleden heb ik een stoomreiniger aangeschaft en ontdek steeds meer toepassingen voor het apparaat. In eerste instantie gebruikte ik hem voor de platen en onder de roosters van de eet- en drinkzuivel. Ondanks dat wij nu glazen deuren hebben voor de wandkoelingen kunnen de roosters nog steeds verwijderd worden. Melk- en toetjesvlekken verdwijnen snel met stoom.
Ondertussen heb ik ook winkelmandjes, koelcel, diverse bodembakken en aangekoekte plinten (bv. die van de suiker) gereinigd.
Deze week heb ik voor het eerst de lange steel erop gezet en ben ik bezig geweest onder alle groente- en fruittafels. En dat zijn een heleboel meters. Wij, als XL, hebben een houten ombouw om de tafels heen en kunnen dus niet even snel de tafels verplaatsen om met de schrobmachine schoon te maken. Je ligt weliswaar met je neus op de grond maar ik ben zeker tevreden met het resultaat. Gisteren heb ik de stoomreiniger op nog zo'n beruchte plek gebruikt. Wij hebben dubbele en laaange krattenbanen bij de emballage en zoals je wel zult weten is het daar onder vaak een plakzooi door bier- en frislekkage. Geel doekje om de borstelmond en stomen maar, de rollers deed ik met de stoomspuit na ze ingesprayed te hebben met sprint200. Even nawrijven met een gele werkdoek en klaar. Ze zou er bijna van kunnen eten alleen ligt er niets meer.
Het stoomapparaat dat wij hebben is een Karcher stoomreiniger en is verkrijgbaar bij elektronicazaken en doe-het-zelf zaken. Misschien is jouw SM ook bereid om zo'n 150 euro te investeren in een schone winkel. Neem er wel een verlengsnoer bij.
Enige nadeel is dat je het vroeg op de dag moet doen omdat het verlengsnoer een risico op vallen betekent voor de klant.
Andere ervaringen en toepassingen hoor ik graag.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Goh Theo,wat een ontdekking doe je hier!!!!!Dit is al eerder aangegeven dat het een zeer practisch hulpmiddel is en dat het hetgeld dubbel en dwars waard is.Zowel voor jezelf als voor het bedrijf ,het scheelt echt in tijd!!!!Jammer dat je er na ruim 3 jaar zelf achter moet komen terwijl het in het verleden al besproken is.Maar toch fijn voor alle nieuwe kwm-ers die er ondertussen zijn gekomen.Succes ga zo door

Anoniem zei

zo theo kom je ook eens kijken bij het gebruik van de stoom reiniger. heb er al 2 versleten, en ik heb geen gezeur met klanten, want als je even nadenkt bestaan er ook gootjes die je over het snoertje heen kunt leggen zodat de klanten gewoon met de kar er over heen kunnen rijden, maar indd voor de nieuwe kwmers is het een goede binnen komen maar van jou theo, nu pas?

Theo zei

Het is echt geen ontdekking hoor. Ik weet dat het in de reacties op dit blog al eerder ter sprake is gekomen maar ik heb nu pas de stap gezet om er een aan te schaffen. Eerder had ik hem gewoon niet nodig. Mijn blog is een beetje als de Allerhande, als het voorjaar wordt komt er elk jaar weer een artikel over Pasen, of asperges, of de schoonmaak. Bij mij zul je dus ook herhalingen zien. Van mij mogen er ook wel wat vaker herhalingscursussen komen van JD, me dunkt dat er ondertussen een hoop nieuwe KM collega's bij zijn gekomen die een heleboel zelf moeten ontdekken.
Hoe komt het trouwens dat je er al 2 versleten hebt ? Je moet op tijd ontkalken hoor. En gootjes over 30 meter snoer neerleggen en telkens meeverplaatsen is voor mij geen goede oplossing.

hennie zei

hallo theo,
wij gebruiken ook een stoomreiniger en laten het (verleng)snoer via het plafond lopen. we gebruiken hiervoor die witte magneethaakjes waar promotiemateriaal mee wordt opgehangen. kan je prima een snoer aan ophangen. doen we ook als we de stofzuiger gebruiken.
groetjes hennie
filiaal 1068 waddinxveen

ingrid zei

vandaag de microvezeldoekjes binnen gekregen voor de ramen van de koelingen wat werken ze fijn vanaf week 18 te bestellen via vro ingrid rommelse km eindhoven

Anoniem zei

Zie er nog steeds geen blog over, maar wij hebben de haccp-controle gehad: 91,8%, da's een hele vooruitgang voor ons filiaal.

Ook leuk dat de (a)sm allebei zo enthousiast reageren, niet dus, geen woord, echt jammer...

Anoniem zei

Ook controle van Diversy gehad resultaat 93%

Gaat steeds beter op naar de 95 % 100% is niet mogelijk!!!!!

Theo zei

Gefeliciteerd ! Bij ons zijn ze nog steeds niet geweest. Ik ga nu twee weken op vakantie dus komt-ie gegarandeerd.
Overigens waren er in de vorige ronde 2 filialen met 100%. Rara hoe kan dat ?