woensdag 29 december 2010

Winkelwedstrijd 2010

De eindstand van de winkelwedstrijd 2010 is bekend. De 12 regionale winnaars gaan door naar de eindronde en als het goed is hebben ze afgelopen week bezoek gehad van de directie. Tussen alle kerstklanten zul je ze wel herkend hebben. En zelfs als je ze niet kent kun je aan hun manier van kijken en doen zien dat het supermarktmensen zijn.

Mijn filiaal, AHXL Muiden, is in de regio XL Noord 2e geworden achter AHXL 1856 Ede. Gefeliciteerd Ede ! Wij hadden de leiding na de eerste ronde maar daarna heeft Ede het stokje overgenomen en zijn wij 2e geworden en gebleven met een gemiddelde score van 8,2 (Ede 8,39).

Via de banner 'winkelwedstrijd2010' op Plaza (momenteel via het internet wegens 'drukte' 24 uur per dag onbereikbaar) kun je de complete uitslagenlijst inzien en eventueel downloaden.
Een paar opvallende zaken :
- franchisers vormen de overgrote meerderheid in de top 50
- de hoogste gemiddelde score is 9,26
- de laagste gemiddelde score is 1,67
- de laagste gemiddelde score en toch 50 punten gescoord is 2,5
- een gemiddelde score van 8,43 hebben en dan 0 punten krijgen
- in je winkelgebied 12e worden met een score van 8,15
- in het land 484e worden en 2e in je winkelgebied (score 7,09)

Voer genoeg voor psychologen dus. Misschien zijn er ook nog regionale verschillen te vinden. Is de klant in het zuiden scheutiger met punten dan in het noorden  of andersom ? Wat is de score van de randstad t.o.v. de rest van Nederland ? Speelt vloeroppervlakte een rol ? Nabijheid van concurrerende supermarkten ? Leeftijdsopbouw/ervaring van het personeel ?
Misschien zijn er antwoorden te distilleren uit de cijfertjes waarmee de gemiddelde score, het gevoel van de klant, op een hoger plan gebracht kan worden.     

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Theo,

Kun jij mij uitleggen hoe je de nieuwe vlakmop juist op de steel plaatst?

Wij zitten er nog steeds af en toe mee te prutsen ... vandaar!

En met welk middel moeten de bake-off ovens schoongemaakt worden?

Groetjes Marco

AH 1166 naarden

Theo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Theo zei

Hoi Marco, ik moest zelf even kijken want wij hebben ze compleet gekregen. De steel zelf, dikker dan die van een bezem, zet je in de houder en deze draai je vast. Simpel. Als je de vlakmopdweil bedoeld dan open je de twee klemmen aan de bovenkant van de houder en leg je de dweil op de onderkant vd houder, eerst aan de ene kant de witte kunsstofflap insteken en daarna aan de andere kant. 1 kant klem dichtklappen en even de spanning op de dweil afstellen en de andere klem dichtklappen. Maandag a.s. maak ik wel een filmpje erover.
De bake-off oven moet ik nog even navragen maar kun je ongetwijfeld vinden onder Handboeken>Verkoop>Kwaliteit>Schoonmaakinstructies.

Groeten van Theo

Theo zei

Daar zijn we weer. Op onze bake-off afdeling hebben wij twee grote ovens en twee kleinere. Maandagochtend om 9 uur werd er 1 uitgezet om af te koelen. Eenmaal zover dan worden de glazen afsluitkleppen losgeschroefd en schoongemaakt met 'de groene' en schuurspons en daarna nog 'de blauwe' met papier. De buitenkant wordt gedaan met blauw. De binnenkant wordt geveegd. Vergeet ook niet om de ventilatieroosters en bovenop de oven regelmatig van stof te ontdoen.
De kleine ovens worden hetzelfde behandeld maar dan incl. de binnenkant.
Let op : dit is niet de taak van de Kwaliteitsmedewerker maar van de medewerker van de bake-off afdeling zelf.

Anoniem zei

Hey theo,

Dank je wel voor je antwoorden!

Kan ik weer mee verder.

Wat betreft de bake-off : ik zal je antwoorden doorgeven aan de dames vd bakkerij!

Groetjes Marco

AH 1166 Naarden