zaterdag 18 december 2010

micro easy blauw doekje

Degenen die al glazen deuren voor de hoge koelingen hebben kennen het waarschijnlijk al : het Micro Easy blauw doekje van Diversey. Dit doekje is speciaal bedoeld voor de glazen deuren en werkt zonder schoonmaakmiddel te hoeven gebruiken, alleen water is voldoende.

Hoe wordt het doekje gebruikt ?
Vul een emmer met handwarm water en zet deze op je werkwagen. Zet je wagen bij de eerste rij koelingen en maak je doekje nat. Wring het doekje uit zodat deze niet te nat is. Vouw het doekje tot een handzaam formaat en neem de deur aan binnen- en buitenkant af. Ga zo langs alle deuren en wissel regelmatig van doekvlak en dompel het doekje geregeld in het water om het vervolgens weer uit te wringen.

Dit kan een tijdrovende klus zijn en ik kreeg een tip van iemand om 2 doekjes tegelijk te gebruiken : 1 aan de binnenkant en 1 aan de buitenkant. Dit scheelde al heel wat tijd, zowel bij het schoonmaken van de handvaten als het schoonmaken van de hele deur.
Nadeel van het gevouwen doekje was dat deze nog weleens opfrummelde en dat je handen moe werden van het goed vasthouden. Het schoonmaken van de koelingstroken bij het melkhuisje was het meest problematisch.
Ik kwam toen op het idee om een soort 'washand' te maken zodat je het doekje niet meer vast hoefde te houden. Het maken is heel simpel : vouw een doekje dubbel en stik de bovenkant en 1 zijkant aan elkaar, binnenstebuiten keren en klaar is je 'washand'.




Terwijl ik met 1 los doekje een uur nodig had voor de deuren red ik het nu in 20 minuten. Tijdens deze dagen voor kerst en nieuwjaar doen we de deuren dan ook 2 maal per dag. Een absolute must gezien de toename van het aantal klanten.














2 opmerkingen:

Desiree zei

Werken die washanden ook makkelijker bij de melkflappen dan? Dat lijkt me namelijk nog steeds rotwerk...

Theo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.