dinsdag 16 februari 2010

De deuren worden geplaatst

Vandaag zijn 'ze' begonnen aan de deuren van de wandkoelingen. Overal op het versplein en elders lopen ploegjes van twee man met bergen gereedschap. Eerst brengen ze de bovenlijst met deurveersysteem aan en vervolgens de onderste rail.
We zijn gewoon open dus de klanten moeten zich nog even behelpen. Hier zit de beschermende folie nog op de deuren.
De geheel glazen pui heeft in ieder geval twee voordelen : 1.goed zicht op de produkten en 2.geen randjes en moeilijke plekjes waar zich vuil ophoopt.
Voor de onderste rail en het luchtrooster is dat nog even afwachten.
Het 'handvat' wordt gevormd door een rond gat in het glas. Dat geeft minder risico op stoten en jassen die blijven haken. Hier worden uiteraard wel de meeste vingerafdrukken gevonden.
Morgen wordt de klus afgerond en als ik er donderdag weer ben zullen de eerste gevallen toetjes zich al wel aangediend hebben. Hier moeten we als Kwaliteitsmedewerker - en ook de collega's van Verkoopklaar - mee leren omgaan.
Heb je tips of een bepaalde manier van werken laat het je collega's in het land dan weten zodat we tot een juiste werkwijze kunnen komen en niet allemaal het wiel hoeven uit te vinden.
Ik zag dat er onlangs in de Deze Week , die ik helaas uit de oudpapierbak moest vissen, aandacht was besteed aan de deuren maar er helaas niets gezegd werd over het onderhoud. Misschien komt dat nog als meer winkels de deuren hebben en het voor meer collega's relevant is.

5 opmerkingen:

dorothe zei

theo...is het niet wijs om te vragen of de lange aluminium roosters vervangen kunnen worden voor 1 meter stukken? ik neem aan dat je die van 2 en 3 meter nu niet meer zo makkelijk eruit kan halen wanneer er iets lekt..en heeft het kader inzicht wanneer het filiaal aan de beurt is?

Anoniem zei

Als je een nieuwe winkel hebt, zijn de aluminium strippen al 1 meter en die kan je er gewoon uithalen.
Het gaat om de zwarte lekbakjes die eronder zitten die zijn er niet meer uit te halen wat daarvoor,zonder ramen wel kon.
En wat Theo schreef over dekplaten kan ook niet want dan sluit je de koude luchtstroming af.

Theo zei

Wij zijn geen Nieuwe Winkel (DNAH) dus wij hebben geen zwarte lekbakjes. Onder het rooster bevindt zich (uiteraard) de tegelvloer en daarop ligt een isolatieplaat met een dun aluminium laagje. Als je daar een stukje oplegplaat op legt verstoort dit absoluut geen luchtstroming. Kaasfolie of huishoudfolie is wel foute boel omdat dit in de motoren gezogen wordt en de boel kapot maakt.
In ieder geval zitten de roosters niet klem, ze kunnen er nog gewoon uit. Lange roosters moet je dan op de bodemplank of hoger leggen. Niet ideaal maar ook niet onmogelijk.

Theo zei

Hoi Dorothe,

voor de roosters zie andere bericht en misschien kunnen ze inderdaad nog vervangen worden. En anders gaan we ze toch zelf doorzagen. Netjes afwerken zonder scherpe randen. Alhoewel, je snijdt je er nu ook al aan.
Je krijgt (een week?) van te voren een melding via winkelweb dat je aan de beurt bent. Zeg tegen je SM dat hij dat direct aan jou moet doorgeven dan kun je nog het een en ander voorbereiden.

Bart zei

Heeft iemand de officiƫle naam van die roosters? Dan kan ik eens in TIB kijken of ik kan vinden wat er te krijgen is.