donderdag 21 februari 2013

Snijden in eigen vlees

Bij mijn laatste bericht kwam bij de reacties een herkenbare situatie binnen. Een situatie die ik steeds vaker hoor van collega's in het land.

"Ik heb veel aan dit blog. Lees het vaak en heb ook wel 's 'n reactie geplaatst. Nu wil ik ook weer 'ns iets in de groep gooien. Ik lees over bijpringen op andere afdelingen. Wij zijn 'n wijkwinkel in een middelgrote stad. Ons KW team is vorig jaar gehalveerd. DWZ ik werk 26 uur en mijn nieuwe collega (die ook al niet om deze baan had gevraagd net als ik maar ik heb begrepen dat dit bij AH vaak gebeurd, mensen op plekken zetten waar ze niet willen zijn)werkt er 16. Soms overlappen wij elkaar een uurtje maar meestal tobben wij alleen. Het is een oude winkel die slecht te onderhouden is (dat lees ik vaker op dit blog)
Op zaterdag is er bijvoorbeeld alleen 's morgens KW voor 4 uurtjes! Vervanging bij vakantie of ziekte is er niet bij (hooguit voor de vloer en de temperaturen) Daarbij is het in ons filiaal zo geregeld dat het KWteam bijspringt bij de kassa. Elke dag wel meerdere keren. Bij de diversey controle scoorden wij 96% ofzo (Onbegrijpelijk trouwens)SM zeer tevreden dus waar heb je het over zou je zeggen. Het voelt gewoon niet zo goed. SM luistert wel naar klachten maar daar blijft het bij. Hij vind het wel best zo. Als hij iets "vindt" wat niet schoon is plaatst hij daar een opmerking over en bij commentaar van mijn kant (geen tijd voor gehad!!!)wordt er gezegd. Nou ja zoveel werk is dat toch niet. Veel kleintjes maken 1 grote en dat is nou juist het probleem hier. Omdat je er telkens af moet ga je dingen vergeten en dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. langer blijven???Echt niet! Elke dag dik 6 uur door de winkel racen (ik ben 59) daar wil een mens best moe van worden. Moet je dat dan maar steeds uitleggen en maar hopen dat Diversey deze keer wéér op dingen let waar wij toevallig aan hebben gewerkt???LIjkt me niet. Er was ook nog sprake van het opheffen van het hele KWteam Tel uit je winst dan wordt het zéker een zootje!!
Dit wilde ik toch even kwijt!
groet een niet helemaal tevreden KW medewerkster"


Kassa draaien, codeboek lopen, vullen en meer van dat soort dingen.

Het gaat fout. En ik hoop dat ze dat in Zaandam ook door hebben. Ik weet dat er vandaag weer bar slechte cijfers over de nederlandse economie waren maar met alleen maar snijden in de kosten snij je uiteindelijk in je eigen vlees.
Als AH een auto zou zijn dan slaan we de jaarlijkse beurt maar over, de APK doen we niet (een boete riskerend), deuken worden niet hersteld en de banden zijn totaal versleten. Maar he, de kosten zijn in ieder geval laag !