zondag 4 juli 2010

Gefeliciteerd !

Een flinke waslijst aan jubilarissen dit keer. Sowieso kunnen ze er elke maand een pagina mee vullen in de Aha tegenwoordig. Je kunt wel zien dat Albert Heijn flink is uitgebreid in de 80-er jaren van de vorige eeuw.
Na plm. het jaar 2030 gaan de Konmar en C1000 jubilarissen erbij komen en wie weet nog wat zuiderburen ook.
Dit keer is de 25-jarige eer voor dhr. F.W.Klein, AH 1649 Leiden (6/8), mevr. C.G.M.Struijer, AH 1413 Zevenbergen (7/8), dhr.F.A. van Tellingen, AH 1251 Beverwijk (19/8), mevr.J.J.L. van Gessel, AH 1547 Waalwijk (19/8) en mevr.S.F.Krens, AH 1290 Den Haag (26/8).
Dit keer ook een 40-jarige jubilaris (bijna met de VUT neem ik aan) : mevr. M.J.Neervoort, AH 1466 Rijswijk (3/8).
Gefeliciteerd en geniet van het feestje !    

zaterdag 3 juli 2010

Werkwagen : wensen ?

De huidige werkwagen gaat al weer een tijdje mee. Automodellen passen hun modellen ook aan aan de huidige of toekomstige eisen en met voortschrijdend inzicht blijken sommige dingen voor verbetering vatbaar.
Wat zou jij veranderd, verbeterd of toegevoegd willen zien aan de werkwagen van de Kwaliteitsmedewerker ? Heb je ideeen, laat het weten ! 

Stroomstoring

Afgelopen woensdag, om 10.00 uur 's morgens gingen wegwerkers langs de A1 door een kabeltje heen. De Maxis Muiden, een winkelcentrum met tientalle grote winkels, zat zonder stroom. Voor een electronicawinkel als de BCC niet zo rampzalig, de woensdag is geen topdag en je wacht gewoon tot de stroom er weer op staat. Voor de Albert Heijn XL echter een heel vervelende gebeurtenis.
Immers, alle koelingen en vriezers vallen uit en als dat langer dan twee uur duurt kan het rampenplan uit de kast worden gehaald. Het zou uiteindelijk meer dan 7 uur duren voordat drie enorme noodaggegraten geinstalleerd waren en de stroomvoorziening weer hersteld was.
Ondertussen hadden de aanwezige collega's bij kaarslicht alle vers- en diepvriesprodukten uit de koelingen en vriezers gehaald. Bij kaarslicht ja, want wij zijn een inpandig filiaal en alleen bij de ingang komt er enigszins daglicht binnen. 'Achterin' was het pikkedonker.
Een schadepost van zo'n 2 ton in Euro's, gelukkig verzekerd. Al zal dat wel op de 'dader' verhaald worden.
De schappen zagen er een beetje anders uit toen het licht weer aanging.

Woensdagavond hoorde ik van een oud-colllega, die boodschappen had willen doen in Muiden, wat er gebeurd was. Ik ging donderdagochtend dus voorbereid naar het werk. Een ideale kans om de koelingen een extra goede beurt te geven. Om met Johan Cruijff te spreken : "Elk nadeel hep ze voordeel".
De winkel bleef donderdag dicht en met een aantal collega's van Verkoopklaar Vers hebben we bijna alle koelingen en vriezers onder handen genomen. Ze waren al in goede conditie maar nu konden we natuurlijk de puntjes op de i zetten.
In de loop van de dag kwam de afgebelde levering van de woensdag binnen en vrijdag om 6.00, 8.00 en 10.00 zouden de volgende versleveringen komen. Ruim 6000 colli vers moest er verwerkt worden. Gelukkig werd ons direct hulp aangeboden door andere filialen, waaronder XL's van grote afstand zoals bv. Ede.
Heel erg bedankt hiervoor namens het team van AH XL 1855 Muiden.

Ze zullen nog een tijdje bezig zijn aan de A1. Nu maar hopen dat ze beter uitkijken als ze in de grond moeten werken.

donderdag 1 juli 2010

Disaster area

Ik kwam gisteravond een oud-collega tegen.
Ze wilde gisteren boodschappen doen bij Appie in Muiden.
Het hele winkelcentrum zat zonder stroom.
Ze gaven de ijsjes gratis weg.
Ik ben benieuwd wat ik zo tegen kom.