donderdag 29 april 2010

Plaza

Wij zijn eindelijk over op Plaza. Eerste indruk ?
Leuk en vlot.
Maarrr ! Er is toch iets dat mij stoort, enorrrm stoort.
Ik kan slechts drie applicaties gebruiken. Dat zijn HACCP, Handboeken en ELM. De Handboeken konden altijd al ingezien worden op het werk en ELM staat nog in de kinderschoenen, erg basic, en HACCP is onze dagelijkse routine.
Meer applicaties staan er voor mij niet bij, ik gebruik er echter veel meer.
MOMO (voor het bestellen van VRO-artikelen), TIB (voor inventaris en apparatuur e.d.), SSC (voor het stellen van vragen), Formulieren (voor het doen van storingsmeldingen aan koelingen e.d.) en Lotus Notes (voor mailcontact met collega's).
Zonder deze applicaties moeten veel acties overgenomen worden door een Teamleider. Dit zal onherroepelijk leiden tot misverstanden en vertragingen. Hoe meer schijven des te groter de kans op fouten. En de onafhankelijkheid en zelfstandigheid van de Kwaliteitsmedewerker wordt geminimaliseerd. Dan ben je dus echt die poetslap en verder niet.
Ik heb een mail gestuurd naar mijn OM en naar Zaandam en het verzoek voor meer applicaties is doorgespeeld naar Winkelorganisatie Support Management.
De komende twee weken loop ik tussen en over de Schotse bergen dus het resultaat laat voor mij in ieder geval nog even op zich wachten.

dinsdag 13 april 2010

Klankborddag 2010

Helaas kan ik er dit keer niet bij zijn maar dat betekent in ieder geval een plekje meer voor anderen : de klankborddag van de OR.
Je zult het vast wel gelezen hebben in de Aha, woensdag 19 mei is er weer een klankborddag voor medewerkers Verkoop, Verkoopklaar, Cassieres en Kwaliteitsmedewerkers. Een uitgelezen mogelijkheid om te ontdekken wat er allemaal speelt binnen jouw vakgebied en op de winkelvloer. Zowel positief als negatief.
's Morgens vindt er onderling discussie plaats naar aanleiding van bepaalde thema's en zaken die jij of je collega's aandragen en 's middags worden de belangrijkste onderwerpen besproken door jou en je collega's met 2 leden van de AH-organisatie. (Vorige keer Cees van Vliet, dir. Winkelorganisatie, en Gerrit Oostendorp, dir. P&O) Elke keer weer is het boeiend, informatief en verhelderend en vooral leuk om kennis te maken met collega's uit het land en hun standpunten.
Deze keer is de klankborddag in het DC in Tilburg en dus makkelijker bereikbaar voor de collega's uit het zuiden. Geef je op via de mail : ondernemingsraad-ah@ah.nl .
Gewoon doen !