zondag 28 februari 2010

non-food box : een impressie

Afgelopen woensdag 24 februari was de opening van het nieuwe non-food concept van Albert Heijn. De AH XL's in Muiden en Nijmegen hadden de eer om te mogen beginnen. Bij ons in Muiden hadden er in de voorgaande weken al veel verplaatsingen van assortimentsgroepen plaats gevonden. Dit gebeurde tijdens openingstijden en gaf dus enige overlast voor de klant. Dit maakte ze echter ook nieuwsgierig.
Op zaterdagavond kwam de klusploeg het filiaal binnen en op dinsdag rondden zij de ombouwklus af waarna de filiaalmedewerkers de stellingen gingen vullen.
De non-food box is opgebouwd rondom verschillende thema's : Kijken en Lezen, Werken en Spelen, Koken en Wonen, Slapen en Aankleden.





















dinsdag 16 februari 2010

De deuren worden geplaatst

Vandaag zijn 'ze' begonnen aan de deuren van de wandkoelingen. Overal op het versplein en elders lopen ploegjes van twee man met bergen gereedschap. Eerst brengen ze de bovenlijst met deurveersysteem aan en vervolgens de onderste rail.
We zijn gewoon open dus de klanten moeten zich nog even behelpen. Hier zit de beschermende folie nog op de deuren.
De geheel glazen pui heeft in ieder geval twee voordelen : 1.goed zicht op de produkten en 2.geen randjes en moeilijke plekjes waar zich vuil ophoopt.
Voor de onderste rail en het luchtrooster is dat nog even afwachten.
Het 'handvat' wordt gevormd door een rond gat in het glas. Dat geeft minder risico op stoten en jassen die blijven haken. Hier worden uiteraard wel de meeste vingerafdrukken gevonden.
Morgen wordt de klus afgerond en als ik er donderdag weer ben zullen de eerste gevallen toetjes zich al wel aangediend hebben. Hier moeten we als Kwaliteitsmedewerker - en ook de collega's van Verkoopklaar - mee leren omgaan.
Heb je tips of een bepaalde manier van werken laat het je collega's in het land dan weten zodat we tot een juiste werkwijze kunnen komen en niet allemaal het wiel hoeven uit te vinden.
Ik zag dat er onlangs in de Deze Week , die ik helaas uit de oudpapierbak moest vissen, aandacht was besteed aan de deuren maar er helaas niets gezegd werd over het onderhoud. Misschien komt dat nog als meer winkels de deuren hebben en het voor meer collega's relevant is.

maandag 15 februari 2010

Morgen komen de deuren

Morgen komen de deuren voor de wandkoelingen. Dat hoorde ik aan het eind van deze ochtend. Toen hoorde ik ook dat ze eigenlijk in week 14 zouden komen maar vanwege de aanwezigheid van de nationale pers in week 8 (de officiele opening van de eerste non-food box) is dit naar voren gehaald.
's Middags zijn we direct aan de slag gegaan om het perfect schoon te hebben onder de roosters van de zuivel. Vanwege de verhalen van slechte bereikbaarheid na plaatsing hebben we besloten om oplegplaten op maat te knippen en onder de roosters op de isolatie te leggen. Helaas hadden we nog maar 4 oplegplaten dus een aantal meters van de zuivel zijn nog niet voorzien.
Uiteraard volg ik de ontwikkelingen op de voet en zal ik jullie laten weten welke gevolgen dit voor de Kwaliteitsmedewerker heeft.

zaterdag 13 februari 2010

Gefeliciteerd !

18 februari is mevr.F.M.van der Laan (familie van ...?), Kwaliteitsmedewerker bij AH 1627 Winschoten, 25 jaar in dienst bij Albert Heijn en 25 februari heeft mevr.N.Peeters, Kwaliteitsmedewwerker AH 1221 Zevenaar, het 25 jaar volgehouden. Dhr.W. de Wit, Kwaliteitsmedewerker AH 1185 Den Burg, is 25 jaar bij de zaak op 4 maart.
Allemaal van harte gefeliciteerd en maak er een leuke dag van.
Ik ben trouwens benieuwd wat de gemiddelde leeftijd van de Kwaliteitsmedewerkers is. Je ziet ze immers regelmatig opduiken bij de 25 jarige, en zelfs 40 jarige, jubilea.

zaterdag 6 februari 2010

Het gaat Someren !

Gefeliciteerd Albert Heijners van de Postelstraat in Someren ! En natuurlijk ook de AH franchise Made, de AH to go Oudegracht Utrecht en de AH XL in Vlissingen.
Elk in hun categorie winnaar van de winkelwedstrijd 2009.

Deuren

Er komt binnen 5 jaar een klusje bij voor de Kwaliteitsmedewerker.

"Albert Heijn ondertekent donderdag 4 Februari een convenant waarin staat dat de marktleider uiterlijk 1 Januari 2015 de wandkoelingen in alle winkels heeft afgedekt.

Albert Heijn is de eerste supermarkt die deze energiebesparende maatregel voor alle winkels in het land gaat invoeren. Naast Albert Heijn zullen ook de gemeente Amsterdam en de milieudiensten West-Holland en IJmond het convenant energiezuinige supermarkten ondertekenen.

AH XL

Het ondertekenen gebeurt donderdagmiddag in de AH XL aan het Osdorpplein in Amsterdam. Cees van Vliet (directeur winkels en distributie Albert Heijn), Marijke Vos (wethouder Milieu Amsterdam), dhr. Frank Frowijn (wethouder van Beverwijk namens de milieudienst IJmond) en dhr. Gerrit Van der Meer (wethouder Milieu van de gemeente Teylingen namens de milieudienst West-Holland) zullen hun handtekening zetten."
Bron : Distrifood.nl 2-2-2010

Dat wordt poetsen dames en heren ! Ga alvast maar oefenen op de diepvriesdeuren (alleen de buitenkant!!) en thuis op de ramen.