zaterdag 29 augustus 2009

Voorbij (die mooie zomer...)

Nog 2 dagen en dan is de zomer voor de weerkundigen voorbij. En ook voor de collega's in het zuiden des lands wordt de vakantieperiode afgesloten. Een zomer met meer zon, warmer en meer nattigheid. Ik hoop dat iedereen van zijn of haar vakantie heeft kunnen genieten.
Zelf ben ik druk bezig geweest met het kopen van een huis - dat is gelukt - en het vinden van een school voor een kind en dat is (nog) niet gelukt. Wel vakantie gehad maar niet op vakantie geweest dus en als je het druk hebt vliegt de tijd. Voor je het weet liggen de pepernoten al weer in de winkel. Sterker nog : een concullega heeft ze er al weer uit verwijderd.
De komkommertijd is nog niet eens goed afgesloten : het Kwaliteitsteam443 had een zomerstop, collega's zijn net weer terug van vakantie of zie je juist niet meer omdat ze weer naar school gaan, de winkelwedstrijd wordt weer opgestart en er moet een plan van aanpak opgesteld worden om de winkel tiptop in orde te krijgen voor de halfjaarlijkse ronde van JD en de feestdagen. Nog 17 weekjes en ook dat is weer achter de rug. Zal ik nog regelmatig bloggen ? Dat denk ik wel, er liggen nog wat plannetjes te broeden en ik hou ook een vinger aan de pols wat betreft de positie en situatie van de Kwaliteitsmedewerkers. In oktober is er weer een klankborddag in Zaandam en ik denk dat er genoeg te bespreken valt. De situatie van de Kwaliteitsmedewerker is er, mede door de economische crisis, niet of nauwelijks op vooruit gegaan het afgelopen jaar maar dat heeft uiteraard ook te maken met de keuzes die er gemaakt worden. Zowel op hoog niveau als op lagere niveaus.
Kwaliteitsmedewerkers die niet op de klankborddag aanwezig (kunnen) zijn maar die wel hun positieve of negatieve ervaringen kenbaar willen maken kunnen dit via de interne mail (Lotus) aan mij opsturen naar filiaal 1855. Je mening delen via dit blog met de reactielink kan natuurlijk ook maar zelf schrijven voor dit blog als lid van een groepsblog is misschien wel een beter idee. Dit kan onder een pseudoniem zodat je anonimiteit gewaarborgd blijft. Zorg er voor dat je gehoord wordt, zowel hier als op je eigen werkplek, en loop niet aan het handje van anderen mee. Zijn er meteen minder radiostiltes op dit blog.

donderdag 6 augustus 2009

Varkentje wassen

Je schijnt er vreselijk ziek van te kunnen worden. Met vervelende bijverschijnselen. Dus gaan we dat varkentje wel even wassen. Althans, volgende week en de handen van het varkentje dan. In week 34 krijgen wij bericht van het HK hoe om te gaan met de Mexicaanse griep, varkensgriep, H1N1 of Nieuwe Influenza A. Eind Juli kwam een aantal supermarkten bijeen om maatregelen voor het tegengaan van de verspreiding van de griep bespreken. Regelmatig handen wassen en alle oppervlaktes waar handen vaak contact maken te reinigen. Ik denk hierbij aan de pinpads bij de kassa's en geldautomaat, de handgrepen van de deuren van diepvries en koeling, winkelwagens en mandjes, koffieautomaat, zelfscanapparatuur, kiddyride en kinderhoek, kassabanddividers, glas van bancarella's en vitrines en ongetwijfeld nog veel meer. En dat meerdere keren per dag. Een enorme taak voor de Kwaliteitsmedewerker die hij of zij uiteraard niet alleen kan doen. Een ondankbare taak ook nog want zoals gewoonlijk gaan de Nederlanders erg laconiek om met de eventuele gevolgen van de griep. Het zal immers wel zo'n vaart niet lopen. Onderneem je niets dan hoor je "Waarom is er niets tegen gedaan ?", neem je de juiste maatregelen dan hoor je "Wat een overdreven gedoe. Er is toch niets gebeurd ?!". Kortom, we mogen die toch ongevaarlijke put niet dempen en moet het er toch van komen dan aub even wachten tot het zwijntje erin gedonderd is. Zand erover, kop erin.
Nederlanders, gaat U rustig slapen. Maar wel even uw hele lijf goed schrobben voor U te bed gaat.

maandag 3 augustus 2009

Minder hygiene

" Hygiene lijkt bezuinigingspost.
De horeca, bakkers, slagers en supermarkten werken steeds minder hygienisch. Door de recessie bezuinigen zij op schoonmakers, ongediertebestrijding en vervanging van materialen. Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit, toezichthouder op de veiligheid van voedsel. Volgens de VWA lapten vooral de restaurants, slagerijen en bakkerijen de hygienevoorschriften vorig jaar aan hun laars. Volgens het jaarverslag 2008 kregen muizen en kakkerlakken vrij spel, werden afbladderende pannen in gebruik gehouden en slachtruimtes en koelkasten niet goed schoongemaakt." (bron : De Gooi- en Eemlander 30-7-2009)

Gelukkig zijn de supermarkten verdwenen in de derde regel. Natuurlijk bezuinigen we wel op schoonmaak want nieuwe Kwaliteitsmedewerkers krijgen een lager salaris. Als we ze al kunnen vinden en als ze al het werk doen waarvoor ze zijn aangenomen.