donderdag 27 december 2007



De drukste dagen van het jaar zijn weer voorbij. De afgelopen week leverde een uitstekende omzet op, mede dankzij de inzet van het personeel. Het waren drukke dagen waarin hard gewerkt moest worden. Kerst heb je gewoon nodig om bij te komen van al die drukte. Na het dagelijkse schema van ons werk helpt ook het Kwaliteitsteam mee om de schappen zo snel mogelijk weer gevuld te krijgen. Dankzij Replenishment gaat dat echter een stuk minder chaotisch dan vroeger. Vanochtend ben ik begonnen met het verwijderen van de kerstversiering. Door sommige klanten werd dit betreurd omdat ze de kerstsfeer nog wel even vast wilden houden. "Hamsters for president" voor de komende weken.

Na de kerstversiering kon ik de koffieplas verwijderen. Tijdens het schoonmaakprogramma van de koffiemachine onstond er een enorme plas koffie en heet water naast het meubel. De afvoer zat verstopt ! Stekker eruit en kraan dicht gedraaid en direct aan de slag om de overlast te beperken. Alles met het handje gedaan want de schrobmachine vertoont kuren, net als de afvoer in de kantine en bij de Deli. En de lift die ermee ophield. Je hebt zo van die dagen dat alles tegenwerkt. Toch lekker gewerkt hoor. De losse eindjes van de feestdagen weer aan elkaar geknoopt zodat we morgen weer volgens schema kunnen gaan werken.

woensdag 26 december 2007

Een frisse start

Een frisse start, ja. Een weblog is een nieuw medium voor mij dus dit wordt leren met vallen en opstaan. Geen cursus, geen hulp, alleen dat help-linkje rechtsboven in mijn scherm. Maar het belangrijkste is dat ik het ga hebben over mijn werk als Kwaliteitsmedewerker bij Albert Heijn. Na 24 jaar op de afdeling Houdbaar gewerkt te hebben en 1 1/2 jaar op de afdeling AGF solliciteerde ik in 2006 naar de functie van Kwaliteitsmedewerker, een functie waarbij het afdelingsoverschreidende aspect en de grote mate van zelfstandigheid mij zeer aantrokken.
De functie bestaat nu ruim een jaar dus het wordt tijd om de horizon te verbreden en ervaringen en ideeen door te geven aan anderen en, uiteraard, om kennis te maken met de ervaringen en ideeen van anderen. Schroom dus niet om te reageren, of je nu Kwaliteitsmedewerker bent of een andere functie hebt binnen Albert Heijn. Zowel positief als negatief is welkom zolang je het maar netjes houdt. Want dat is ons werk : het netjes houden.
Oftewel de voorwaarden te scheppen waardoor onze collega's (en wijzelf) hun werk goed uit kunnen voeren om zodoende de klant een opgeruimde en verzorgde winkel te kunnen bieden waarin het prettig vertoeven is.